Από το ταξιδάκι στη Δράμα, μεταξύ άλλων, προμηθευτήκαμε πράσα από το μπαξέ της μαμάς.
Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα πρασόρυζο...
Θα χρειαστούμε:
Το κάτι παραπάνω από ενάμισι κιλό καθαρισμένα πράσα
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Αλάτι, ελαιόλαδο, καπνιστό πιπέρι Λουτρακίου, μαστίχα Χίου σε σκόνη.
Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών και τα πλένουμε καλά, ειδικά τα φύλλα που μαζεύουν περισσότερο χώμα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα σωτάρουμε και αυτά.
Βάζουμε στη κατσαρόλα τα πράσα, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά, την κλέινουμε με το καπάκι της.
Κάθε τόσο ανακατεύουμε και μόλις τα υγρά που βγάζουν τα πράσα φτάσουν κοντά στο σημείο να τα σκεπάσουν,
βάζουμε το πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τ' αφήνουμε κανα δεκάλεπτο να γίνει έτσι:
Και βάζουμε ένα κουταλάκι καπνιστό πιπέρι Λουτρακίου, ένα κουταλάκι αλάτι, μισό κουταλάκι μαστίχα Χίου, και σχεδόν ένα ποτήρι ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να ξαναβράζει, ξαναχαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά. Ισως χρειαστεί νερό, οπότε δοκιμάζουμε και πράττουμε αναλόγως.
Το τελικό αποτέλεσμα επί της κατσαρόλας:
5 comments:
1,5 κιλό να είναι αφού θα έχουν καθαριστεί; Πολύ μου αρέσει το πράσο...
Ναι, περίπου ενάμισι κιλό αφού καθαριστούν.
Μια που σου αρέσουν τα ωμά, έχω μια ωραία συνταγή της μάνας μου, σαλάτα με ωμά πράσα, πελτέ και λεμόνι - ωραίο ορεκτικό!
Προσεχώς θα υλοποιηθεί :-)
Αααα, ωραία! Θα περιμένω! Ακόμα και σπανάκι ωμό βάζω σε σαλάτες! Μερικά λαχανικά είναι πιο ωραία ωμά...
Αααα! ωμό σπανάκι θέλει η χταποδοσαλάτα.
Πω πω τι μου θύμισες! έχω μήνες να τη φτιάξω... χταπόδι, σπανάκι, ξύδι, κρασί, μέλι, κάππαρη... γιαμ γιαμ!
Μμμμ..για γράφε τίποτα...
Post a Comment