Μετά τη φωτογραφία της κάτασπρης πάπιας, έχουμε το κάτασπρο κουνουπίδι:
Είναι το "σκληρό ξαδερφάκι" του μπρόκολου. Τα άσπρα λουλούδια του συναντιούνται σε πολλά τουρσιά, αλλά μπορούμε να το κάνουμε και σαλάτα.
Κόβουμε τα λουλούδια του σε μέγεθος μπουκιάς και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Λόγω της "σκληράδας" του σε σχέση με το μπρόκολο, θα χρειαστεί περισσότερη ώρα, ίσως και δεκάλεπτο, για να μαλακώσει.
Το καλύτερο είναι να το δοκιμάζουμε κάθε τόσο και να το σουρώσουμε όταν ικανοποιηθούμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Θα χρειαστεί βασικά ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Κάποιοι προσθέτουν αλάτι και ρίγανη, αλλά γούστα είναι αυτά, τι να πεις...
5 comments:
Τώρα αν πω ότι είμαι ικανή να το φάω ολο ωμό;
Αμάν... εσύ έχεις άγριες διαθέσεις! :-) :-) :-)
Πολλά λαχανικά είναι πιο νόστιμα ωμά, οπως το κουνουπίδι...
Καλημέρα!
Μήπως ξέρεις αν με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται και το ρομανέσκο;
Καλημέρα!
Πολύ πιθανό, ναι. Αλλωστε είναι "της ιδίας οικογενείας" :-)
Δεν το μαγείρεψα ποτέ, δυστυχώς :-(
Post a Comment