Tuesday, March 6, 2007

Λαχανίδα

Η λαχανίδα έχει συνδεθεί με τη κατοχή.
Ισως γι αυτόν το λόγο απουσιάζει από τις σαλατοεπιλογές μας, παρ' όλο που πρόκειται για ένα νοστιμότατο λαχανικό.


Η παρασκευή λαχανιδοσαλάτας δεν διαφέρει από τη παρασκευή οποιασδήποτε άλλης σαλάτας βραστών χόρτων.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει.
Καθαρίζουμε τη λαχανίδα (βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα και τα χοντρά κοτσάνια) και χοντροκόβουμε τα φύλλα.
Μόλις αρχίσει το βράσιμο του νερού του βάζουμε μια κουταλιά αλάτι.
Αφήνουμε τα φύλλα της λαχανίδας να μαλακώσουν για κανα πεντάλεπτο στο βραστό νερό και τα σουρώνουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χρειάζεται μόνο ελαιόλαδο και χυμός από μισό λεμόνι (σπανίως πρόσθετο αλάτι) για μια καλή νοστιμότατη λαχανιδοσαλάτα.

2 comments:

Anonymous said...

σνιφ και κλαψ! τι ειναι λαχανιδααααααααααααααα;;;;;;;;;;;;;;
φχαριστω!

Κωστας said...

Ξαδερφάκι του λάχανου, νοστιμότερη (κατ' εμέ) απ' αυτό.