Thursday, March 1, 2007

Μακαρόνια με πέστο βασιλικού

Θα μαγειρέψουμε σήμερα κρητικά μακαρόνια, από τη Σητεία. Φιάχνονται από σιμιγδάλι και σπανάκι βιολογικής καλλιέργειας και έχουν το σχήμα φύλλων ελιάς:

Για να δούμε, ποιος θα σχολιάσει περί φραπελιάς...:-)

Η γεύση τους ταιριάζει με σάλτσα πέστο, το χρώμα τους βοηθάει. Φρέσκο κόλιανδρο όμως δεν βρήκα, οπότε η πέστο θα γίνει με βασιλικό.
Η συσκευασία τους είναι στα 400γρ, 3-4 μερίδες δηλαδή.
Θα χρειαστούμε ακόμα ένα μεγάλο ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό, 5-6 σκελίδες σκόρδο και περίπου 150γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ή όποιο τυρί μας αρέσει τελοσπάντων.
Και φυσικά ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Τρίβουμε το τυρί και χτυπάμε το βασιλικό και τα σκόρδα στο μπλέντερ, προσθέτοντας στο τέλος λάδι να γίνει πολτός.
Μπορούμε τώρα να ανακατέψουμε το τυρί και τον πολτό και να περιχύσουμε τα μακαρόνια, ή να κάνουμε κάτι άλλο:
Στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια, βάζουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο, ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια.
Τους κάνουμε μια βόλτα να λαδωθούν, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ και ανακατεύουμε να απλωθεί ομοιόμορφα ο σκορδοβασιλικός.
Βάζουμε στη κατσαρόλα και το τυρί, ξανα-ανακατεύουμε και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

3 comments:

Juanita La Quejica said...

Κορυφαία φαίνονται τα ζυμαρικά σου, με ή χωρίς το πέστο. Πού μπορούμε άραγε να τα βρούμε στην Αθήνα;

Κωστας said...

Τα συγκεκριμένα - με σπανάκι - τα βρήκα σε μαγαζάκι με βιολογικά προϊόντα.
Η ίδια φίρμα βγάζει κόκκινα (με ντομάτα) και άσπρα 2-3 ειδών, που εκτός από το βιομάγαζο τα βρήκα και σε σουπερμάρκετ.

Juanita La Quejica said...

Ευχαριστώ.