Wednesday, February 28, 2007

Μπαρμπούνι στο τηγάνι

Η Αυτού Μεγαλειότης το μπαρμπούνι:


Ενα από τα πιο νόστιμα ψάρια, μαγειρεμένο "κλασσικά" στο τηγάνι.
Θα χρειαστούμε δενδρολίβανο, αλάτι, αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα.

Παίρνουμε μερικά μεγάλα μπαρμπούνια, τα καθαρίζουμε καλά από εντόσθια και λέπια.
Για κάθε ψάρι, παίρνουμε δύο κλαράκια δενδρολίβανο, ανοίγουμε το στόμα του ψαριού και τα σπρώχνουμε μέσα, ωστε να γεμίσουν το χώρο του κεφαλιού και της κοιλιάς. Κόβουμε ό,τι περισσεύει.
Αλατίζουμε τα ψάρια και τ' αφήνουμε κανα μισάωρο να "ρουφήξουν" το αλάτι και τη μυρωδιά του δενδρολίβανου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λάδι να κάψει. Απλώνουμε το καλό αλεύρι ντίνκελ που χρησιμοποιήσαμε στους λουκουμάδες και αλευρώνουμε καλά τα ψάρια.
Πριν τα τηγανίσουμε, τα τινάζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τηγανίζουμε 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού.

Καλή συνοδεία είναι οι ζοχιές.

5 comments:

kiki said...

Να και το μπαρμπουνάκι!!! Ωραία τα μπαρμπουνάκια τηγανητά...

Marina said...

Αυτό με το δενδρολίβανο στο στόμα του ψαριού, με τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί! Πανέξυπνο.

betty said...
This comment has been removed by the author.
betty said...

Η μαμά μου παλιά που αντέχαν τα στομάχια μας(παιδικά γαρ)έκανε κάτι πολύ ανθυγιεινό...Αφού τα έβαζε όλα σε πιατέλα, τα ράντιζε με λεμονάκι φρέσκο κι από πάνω έριχνε και λίγο τηγανόλαδο μπαρμπουνιού...δεν υπάρχει νοστιμότερο απ'αυτό το τηγανόλαδο. Ειδικά μάλιστα όταν το ρουφάς από το κεφαλάκι του ψαριού! Ώραία ιδέα το δεντρολίβανο, θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε! (το προηγούμενο διεγράφη από μένα γιατί αν σου πω πώς έγραψα το μπαρμπούνι...:)

ΣΑΥΡΑ said...

ενταξει ειδα ολα τα φαγητα με μπηκαν οι ιδεες και πρεπει εδω στον βασιλια των ψαριων να σκυψω με σεβασμο το κεφαλι και να σε παραδεχτω (για ολα μα και για ειδικα)