Wednesday, February 7, 2007

Γαριδομακαρονάδα

Μισό κιλό γαρίδες μεγαλούτσικες (εμένα μου βγήκαν 10 κομμάτια)
250-300 γρ μακαρόνια ολικής άλεσης
1 κρεμμύδι
Μία σκελίδα σκόρδο
400 γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Προαιρετικά: ένα κομμάτι τζίντζερ και soy sauce

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι-σκόρδο και τα σωτάρουμε σε κατσαρολάκι.
Βάζουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει ανακατεύοντας που και που.

Στη μεγάλη κατσαρόλα τώρα, μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας αλάτι και τις γαρίδες. Τις αφήνουμε 3 λεπτά περίπου και τις ξαναβγάζουμε.

Το πιο δύσκολο μέρος είναι το καθάρισμα των γαριδων. Βγάζουμε το κέλυφος από το σώμα, αφήνοντας απείραχτα κεφάλι και ουρά. Γι αυτό βολεύουν οι μεγαλούτσικες γαρίδες :-)

Τα κελύφη μπορούμε να τα πετάξουμε, ή μπορούμε να τα ξαναβάλουμε στη κατσαρόλα να δώσουν περισσότερη γαριδίλα στο νερό - θα πρέπει να τα ξαναβγάλουμε όμως με μια τρυπητή κουτάλα.

Βάζουμε τα μακαρόνια στο νερό που έβρασαν οι γαρίδες.

Το προαιρετικό μέρος της διαδικασίας:
Βάζουμε λίγο τζίντζερ που το 'χουμε κόψει σε φέτες σε ένα wok με ελαιόλαδο, τ' αφήνουμε λίγο να αρωματίσει το λάδι.
Ρίχνουμε λίγη σάλτσα σόγιας και βάζουμε τις γαρίδες ένα λεπτό περίπου από κάθε πλευρά να πάρουν άρωμα και χρώμα.

Αφού γίνουν τα μακαρόνια, τα σερβίρουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο, βάζουμε τη σάλτσα, αν θέλουμε πιπέρι και από πάνω τις γαρίδες να σχηματίσουν κάτι σαν αστέρι.

- Αστέρι η μακαρονάδα μας!

1 comments:

oneiromageiremata said...

Το ξαναείπα: και μόνο που τις βλέπω θέλω να τις φ(τι)ά(ξ)ω! Σύντομα θα τις κάνω κι εγώ.