Monday, February 5, 2007

Τυροπιτάκια κουρού

Να φτιάξουμε 10-15 τυροπιτάκια "κουρού" στα γρήγορα;


Να τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
200-250 γραμμάρια βιολογικό αλεύρι
100 περίπου γραμμάρια βιολογικό σησαμέλαιο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ορυκτό αλάτι (rock salt)
Ενάμισι κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μαύρη ζάχαρη
λίγο σαφραν

Για τη γέμιση:
100-150 γραμμάρια βιολογική φέτα
1 αυγό κότας ελευθέρας βοσκής
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
3 κουταλιές σούπας φρέσκο γάλα
μισό κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επάλειψη:
1 αυγό κότας ελευθέρας βοσκής

Τρίβουμε το σαφραν σε ένα σφηνάκι νερό και τ' αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το σαφρανόνερο και το σησαμέλαιο και πλάθουμε τη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο λάδι.
Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, ξεκινάμε με τη γέμιση.
Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα (αφού τη κομματιάσουμε, προφανώς), το αυγό, τη ρίγανη, το γάλα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε καλά.

Με το πλάστη απλώνουμε τη ζύμη σε σχετικά λεπτό φύλλο.
Με ένα φαρδύ ποτήρι κόβουμε το φύλλο της ζύμης σε κυκλάκια, βάζουμε ένα κουταλι γέμιση κάπου στο κέντρο του φύλλου και το καπακώνουμε ωστε να σχηματιστεί ημικύκλιο.
Τα τυροπιτάκια τα βάζουμε είτε σε λαδωμένο/βουτυρωμένο ταψί, είτε (καλύτερα) σε χαρτί κουζίνας.

Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια

Ψήνουμε στους 200 για 20-25 λεπτά.
.-

0 comments: