Saturday, February 24, 2007

Σπανακόρυζο

Συνήθως αυτά που γράφω είναι για 2 μερίδες, σήμερα όμως πρόκειται για τρεις.


750γρ. σπανάκι
1-2 κρεμμύδια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 κομμάτι πιπερόριζα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 λεμόνι
Μια κούπα ρύζι
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα, βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό να ζεσταίνεται.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι (δηλαδή πετάμε τα κοτσάνια, τα κιτρινισμένα και "δυσοίωνα" φύλλα).
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μετά το σπανάκι να ζεματιστεί για 3-4 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρατάμε το σπανάκι σε μια γωνιά.

Κάνουμε chopping therapy:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το άνηθο, τη πιπερόριζα και το σκόρδο.

Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα μας
Βάζουμε στη κατσαρόλα το πελτέ.
Κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια το σπανάκι και το βάζουμε και αυτό στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μια κούπα νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε το ρύζι και μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο νερό ακόμα.

0 comments: