Sunday, February 25, 2007

Μπριζόλες στη σχάρα με κους-κους

Το ωραίο μπριζολάκι,
θέλει σχάρα και κρασάκι.

Και ένα μαρινάρισμα δεν θα του έπεφτε βαρύ, οπότε ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, κρασί, λεμόνι, μυρωδικά κλπ και τ' αφήνουμε 3-4 ώρες να "ρουφήξει πράμα"...


Για να μη πάει χαμένη η μαρινάδα, μπορούμε να τη κάνουμε μια ωραία σως. Είχα βάλει για μυρωδικά σκόρδο και θρούμπι. Οπότε, βάζοντας στο μπλέντερ ένα κρεμμύδι, ένα κουταλάκι κόκκινο καπνιστό πιπέρι και ένα κουταλάκι κουρκουμά, και φυσικά τη μαρινάδα, καλά είναι... τα χτυπάμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να βράσουν.
Αφού βράσει για 15-20 λεπτά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή κάτι άλλο και την αφήνουμε να σιγοβράσει για να πήξει.

Βάζουμε τα μπριζολάκια στη σχάρα να ψήνονται και ετοιμάζουμε για συνοδεία κους-κους, δηλαδή δύο κούπες νερό, που μόλις ζεσταθούν βάζουμε μισό κουταλάκι αλάτι, μια κούπα κους-κους και τ' αφήνουμε να ρουφήξει το νερό ανακατεύοντας που και που.

0 comments: