Monday, January 22, 2007

Παστίτσιο του τεμπέλη

Μια συνταγή που "κληρονόμησε" η γυναίκα μου, δοκιμάστηκε από πολλούς φίλους και άρεσε σ' όλους.
Δυστυχώς, επειδή κάποιος με καταράστηκε και η κάμερα τα 'φτυσε, φωτογραφία γιοκ :-(
Είναι για 6 άτομα.
Σήμερα χρησιμοποιήθηκαν ζυμαρικά ζέας, αλλά και με σταρένια είναι εξίσου νόστιμο.

Πρωταγωνιστές:
*500 γραμμάρια ζυμαρικά (πέννες, βίδες, σέλινα, κοφτό μακαρόνι, συνδυασμός 2-3 διαφορετικών, ότι μας αρέσει).
*125 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
*400 γραμμάρια φέτα
*6 αυγά
*1 λίτρο φρέσκο γάλα
*Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
*Τρία ποτήρια (600-650 γραμμάρια) νερό
*Τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικό)

Σενάριο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ ταψί, απλώνουμε τα μακαρόνια.
Κόβουμε σε κυβάκια το βούτυρο και τη φέτα και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί.
Χτυπάμε τα αυγά, τα βάζουμε στο ταψί και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό, ξανα-ανακατεύουμε ελαφρά και το βάζουμε στο φούρνο για μιάμιση περίπου ώρα.
Αν θέλουμε και κεφαλοτύρι, το πασπαλίζουμε κανα 20λεπτο-μισάωρο πριν βγάλουμε το ταψί.
.-

1 comments:

Μαρικάκι... said...

Να κάνω μια πολύ χαζή ερώτηση??? Τα μακαρόνια πριν τα απλώσουμε όπως λέτε στο ταψί πρέπει να τα βράσουμε πιο πριν??? Συγνώμη κ πάλι για την ερώτηση, αλλά.....