Saturday, January 20, 2007

Κότα με πατάτες και μπίρα στο φούρνο

Κάτι στα γρήγορα, λόγω εκτάκτων περιστατικών...

Πρωταγωνιστές:
*Μία κότα ελευθέρας βοσκής
*1κιλό πατάτες
*Μία μπίρα
*Αλάτι, πιπέρι

Σενάριο:
Παίρνουμε από τον κρεοπώλη τη κότα καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κομμάτια της κότας, τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη μπίρα.
Ψήνουμε για καμμιά ώρα (ή όσο πάρει τελος πάντων...).
.-

5 comments:

CGP said...
This comment has been removed by the author.
CGP said...

Απορία !

Τι μπύρα ? Νομίζω ότι μία βαριά μοναστηριακή θα του πήγαινε.

Συμφωνείς ?

Κωστας said...

Τι να σου πω, χρησιμοποιώ όποια βρω στο ψυγείο :-)
Σίγουρα όμως κάποια "σπέσιαλ" μπίρα του πηγαίνει περισσότερο από μια "της οκάς"

Λάμπρος Τσουκνίδας said...

Ό,τι πρέπει για κάτι έκτακτο (είχαμε τον μικρό άρρωστο). Είχαμε μια Bud στο ψυγείο αλλά την άλλη φορά θα κοιτάξω πραγματικά για καμιά μοναστηριακή

Κωστας said...

Περαστικά στον μικρό.
Δοκίμασε την όρνιθα με Weissbier ;-)