Tuesday, March 6, 2007

Μύδια με σπανάκι

Η σπανακοπαραγωγή του μπαξέ συνεχίζεται.
Μετά το σπανακόρυζο και τις σουπιές με σπανάκι, σήμερα έχουμε μύδια με σπανάκι:


Θα χρειαστούμε:
Ενα κιλό (περίπου) σπανάκι.
400 γρ καθαρισμένα μύδια (δηλαδή ψίχα)
Ενα κρεμμύδι
Ενα ματσάκι κρεμμυδάκια
Ενα ματσάκι άνιθο
Δύο σκελίδες σκόρδο
Ενα κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Μαλακώνουμε για 3-4 λεπτά τα (καθαρισμένα) σπανάκια σε αλατισμένο βραστό νερό, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μια γωνιά.
Βάζουμε περίπου 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Χτυπάμε σε γουδί τους σπόρους κόλιανδρου, τους ρίχνουμε στο καφτό λάδι και τους κάνουμε μια βόλτα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε λίγο.
Βάζουμε τέλος τα μύδια, το άνιθο και το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για κανα μισάωρο.
Δοκιμάζουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούλησιν, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη πριν σερβίρουμε.

6 comments:

Crazy Chef said...

καλυτερα το σπανακι να το μαραίνεις μόνο του με το νερό που μένει πάνω του απο το πλύσιμο για να μην χάνει τα συστατικά του στο βράσιμο η ακόμα καλύτερα να το μαγειρεύεις μαζί με το φαγητο...
και μισή ώρα είναι πολύ και για το σπανάκι και για τα μύδια ,τα οποία αν είναι φρέσκα καλύτερα να τα καθαρίσεις πολύ καλά εξωτερικά (και το μουσι τους) και να μαγειρέψεις με το τσόφλι μέσα στο φαγητό για να μην χάσεις τους χυμούς τους.
Πάς μέχρι του σημείου πριν προσθέσεις τα μύδια στην συνταγή σου, σβήνεις με ένα ποτήρι κρασί, ρίχνεις τα μύδια ολόκληρα και τα αχνίζεις με κλειστη κατσαρόλα για 3-4 λεπτά, τραβάς απο τη φωτιά , βγάζεις τα τσόφλια ρίχνεις πάλι την ψύχα μέσα και προσθέτεις το σπανάκι φρεσκοπλυμένο και ελαφρώς τιναγμένο, και μαραινεις για 5 λεπτά ακόμα.
Και ντομάτα φρέσκια δεν θα του έκανε κακο...

Κωστας said...

Thanks για τις συμβουλές και τις διορθώσεις. Χρησιμότατες για την επόμενη φορά.

->Φρέσκια ντομάτα όμως, Μάρτη μήνα, ο μπαξές δεν παράγει... Πελτές μήπως;

Crazy Chef said...

ναι και ο πελτες σε λογικη ποσότητα μια χαρα κάνει..

funEL said...

Aυτό είναι το ιερόν φαγητόν μας σήμερον
+καταβρώχθησον+

Κωστας said...

Πεταγόμαστε μια βόλτα μέχρι τον Αρη, ίνα μαζέψωμεν ΕΛληνικά μύδια από τις θάλασσές του και ΕΛληνικά σπανάκια από τα ΕΛύσια Πεδία του...
Ετσι μαγειρεύεται το ιερόν φαγητόν ε;

+σωτάρησον+ σε ΕΛαιόλαδον
+χρησιμοποίησον+ πΕΛτέ

...φυσικά πρώτα +εβλόγησον+
μετά +καταβρόχθησον+
και τελικως +αφόδευσον+

Juanita La Quejica said...

Αν ρίξουμε τα μύδια στη συνταγή ολόκληρα crazy chef, δεν κινδυνεύει να γεμίσει άμμο το φαγητό;